Predstavljanje

College of Europe je neprofitna organizacija koju podržava Evropska unija (EU) i svaka država članica EU. Osnovan u Brižu (Belgija), po belgijskom zakonu ima status fonda za javna dobra.

 

Historija

College of Europe osnovan je 1948. i otvoren 1949. kao prvi univerzitetski institut za postdiplomski studij iz evropskih poslova. Kako je College of Europe bio ispred svog vremena, 1933. doprinio je ponovnom ujedinjenju podijeljene Evrope osnivanjem drugog kampusa u Natolinu (Varšava, Poljska) koji je promovisao promjene i transformacije koje će zemlje Centralne I Istočne Evrope preduzimati u narednim godinama.

 

Misija

Djelujući kroz ‘jedan koledž – dva kampusa’, College of Europe je središte akademske izvrsnosti koje pojedince priprema za život i rad u međunarodnom okruženju i doprinošenje funkcionisanju I napretku sve međuovisnijeg međunarodnog društva, promovišući dijalog i međusobno razumijevanje.

 

Studiji

Da bi ispunio svoju misiju, College of Europe nudi pet različitih dvojezičnih (na engleskom i francuskom) jednogodišnjih magistarskih programa iz evropskih poslova a nedavno je sa Fletcher School iz SAD-a pokrenuo i dvogodišnji zajednički postdiplomski studij iz transatlantskih poslova. Kolegiji koje nudi College of Europe u stopu prate razvoj evropskih integracija i specijalističko usavršavanje onih koji rade u ovom polju.

 

Preuzmi prezentaciju o institutu

Više informacija na: www.coleurope.eu