Drugi ciklus „Programa EU za mlade državne službenike“ započeo je farewell događajem održanim u Sarajevu 4. i 5. oktobra 2021. godine.

U sklopu programa kojeg finansira Evropska unija, a implementira British Council u BiH, 25 odabranih državnih službenika i službenica upoznalo se kako međusobno tako i sa programom u dva dana početne edukacije.

Na sljedećem linku pogledajte šta su imali za reći učesnici, Goran Karanović i Lejla Spahić, i organizatori, Nicolas Bizel kao šef Sekcije operacija za pravosuđe, unutrašnje poslove i reformu javne uprave Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i Amila Lagumdžija direktorica projekta ispred British Councila: https://www.youtube.com/watch?v=SXgVwKPF9xs (link za izjave).

Svoj put sticanja novih znanja i vještina, učesnice i učesnici nastavili su sa dva petodnevna treninga u Mostaru, pa zatim u Banja Luci. Učili su od najboljih univerziteta, Ecole Nationale d’Administration – ENA i College of Europe.

Atmosferu sa treninga možete pogledati kroz slike, dok ćemo stečena znanja i vještine sa oba treninga vidjeti na kraju projekta kroz pisane prijedloge javnih politika, koje će svi učesnici predstaviti tokom finalne edukacije.