Početak drugog ciklusa i otvorenje prijava za učešće u „Programu EU za mlade državne službenike u BiH“ ozvaničili smo informativnim izlaganjima i Q&A sesijama pod nazivom online Info dani 1 i 2.
Glavni cilj prvog online Info dana bila je prezentacija programa svim zainteresiranim. Uz moderatoricu Unu Bejtović, svojim posebnim prisustvom počastili su nas i sljedeći govornici: Amila Lagumdžija, direktorica projekta ispred British Councila; Miralem Smajić, učesnik prve generacije polaznika ovog programa; Solene Burtz, predstavnica Ecole nationale d’administration iz Francuske, institucije koja će implementirati prvi dio treninga, i Etienne Garel ispred College of Europe iz Belgije, zaduženog za drugi dio treninga.

Fokus drugog online Info dana bila je digitalizacija javnih usluga za pružanje bolje podrške građanima, jedna od pet tema o kojoj su učesnici prvog kruga programa napisali prijedlog javne politike. U razgovoru su učestvovali: Sonja Turić, učesnica prvog kruga Programa EU za mlade državne službenike u BiH i predstavnica radne grupe koja je radila tematski rad na temu digitalizacije, Amila Lagumdžija, direktorica projekta ispred British Councila, Edina Avdić, savjetnica u Sektoru za komunikacije i obuke u oblasti evropskih integracije, Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH, Nedžib Delić, šef Operativne jedinice, predstavnik Ureda koordinatora za reformu javne uprave BiH, te Refik Begić, direktor Agencije za državnu službu Federacije BiH.

Informacije sa oba online događaja možete pronaći na video snimcima koji se nalaze na sljedećim linkovima.